Nasıl Başarılı Olunur

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Nasıl Başarılı Olunur


Başarıyı herkes ister şüphesiz. Fakat çoğu kimse bedel ödemekten hoşlanmaz. Ancak başarı yalnızca bedel ödemeyi göze alanların olmuştur, olacaktır. 

Başarılı olmak isteyen bir kişi bunun uğrunda her türlü sıkıntıyı göze almalıdır. Çünkü gerçek bir başarı zoru sever.

Başarılı olmak için kendimizi tanımalıyız ve bir yol haritamız mutlaka olmalıdır. Bunları maddelendirebiliriz.

1)Ben Kimim?

Kişinin başarıya ulaşabilmesi öncelikle kendini tanıması gerekir. Nelere yeteneği olduğunu, nelere yatkın olduğunu, neleri yapmaktan zevk aldığını bilmesi gerekir. 

Çünkü şüphesiz yapılan iş ile kişinin arasındaki bağ başarıyı doğrudan etkilemektedir.

Kişi aynı şekilde neleri yapmaktan hoşlanmadığını da bilmelidir ki bu alanda kendisini zorlamasın, zira severek yapılmayan bir işten başarı beklemek pek doğru bir davranış olmaz. Nasıl başarılı olunur? Sorusunun kişinin kendi açısından cevabı bu şekildedir diyebiliriz.

2)Ne istiyorum?

Nasıl başarılı olunur? Sorusu zihnini kurcalayan kişi ne istediğini iyi bilmelidir. Tek bir hedefe odaklanmalı, tek bir amaca çeşitli planlarla ilerlemelidir. 

B planı hatta bir C planı mutlaka her zaman olmalıdır. Ne istediğini bilmeyen kişi hedeflerinden çok kolay sapar, çabuk sıkılır ve başarıyı yakalama umudunu yitirir.

Birçok işe tek bir planla ilerleyeceğine, tek bir işe birçok planla ilerlemek başarının altın anahtarıdır. Kişi ne istediğini kendine kesin bir şekilde kabul ettirmeli adımlarını buna göre atmalıdır.

3)Ne Zaman İstiyorum?

Nasıl başarılı olunur? Diyen bir kişi ne istediğini bilmenin yanında, ne zaman istediğini de bilmelidir. 

Kişi başaralı olmak istediği konuda yeterli yetkinliğe sahip olmalı, zorluklara karşı mücadele edecek yetkinliğe ulaşmış olmalıdır. 

Olası bir aksilikte telaşa kapılmamalı, ümitsizliğe kapılarak pes etmemelidir.

Kişi kendini yeterli hissetmeli, eğer bilgi ve tecrübeleri konusunda çekinceleri varsa bunu kendine itiraf etmeli bu alanlarda yeterliliğe ulaştıktan sonra adımları atmalıdır. Aksi takdirde olası bir başarısızlık durumunda şevki kırılabilir.

4)İmkanlarım neler?

Nasıl başarılı olunur? Diyen bir kişi imkanlarını bilmelidir. Şüphesiz başarıya giden yolda imkanlar, yani kişiye sunulan fırsatlar büyük bir önem taşımaktadır. Kişi imkanlarını bilmeli buna göre hareket etmelidir.

Kişinin dilediği işi yapacak yeterli imkanı yoksa kendisini psikolojik, maddi ve ya manevi bu imkanı tamamlamak için işe adapte etmeli, gerekli ortamı sağlamalıdır. 

Eğer imkan olarak yetersizlik söz konusu ise kişi hemen pes etmemeli, başarıya ulaşabilmek uygun zamanı beklemeli, oldubitti olarak tabir edilen iş bitirme yöntemine sığınmamalıdır.

5)Başaracağım

Kişinin başarı için ihtiyaç duyduğu en önemli olay inanmaktır. Hayatta kaybedecek hiçbir şeyi kalmamış insanlar artık herhangi bir şeyi başarabileceğine inanmayan insanlardır. 

Başarı için inanmak şarttır ve inanç dışında kişi maddi ve maddi ve ya psikolojik en iyi imkanlara, ortamlara sahip olsa bile başarı çok zordur.

Birçok alanda maddi, manevi ve psikolojik olarak imkanı olan bazı kişilerin başarılı olamama sebepleri başarıya inanmamalarıdır. 

Elbette maddi, manevi ve psikolojik imkanlar önemlidir ancak olmazsa olmaz olan başarıya inanmaktır. Çünkü inanmak başarıyı yarılamaktır.

Nasıl başarılı olunur üzerine makalemizi okudunuz.