Selülit Nedir Ve Neden Olur Cevabı

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Başta kadınların korkulu rüyası olan selülit özellikle yaz aylarında aynalara küsme sebebidir. Portakal kabuğu görüntüsü sadece kilolu kişilerin değil derdi değil. Fazla kilolar verilse bile bazen selülitler kaybolmayabiliyor. 

Selülit nedir? Vücudun altında bulunan yağdan başka bir şey değildir.

Peki, selülit neden olur? Selülitin oluşmasının birçok nedeni vardır bunları maddeler halinde inceleyelim.

Selülit Nedir Ve Neden Olur 1)Genetik

Annenizde selülit varsa sizin kilonuz ne olursa olsun, sizde de selülit görülme ihtimali vardır. Selüliti etkileyen metabolizma hızı, kan dolaşımı bozukluğu gibi pek çok faktör genler ile geçmektedir.


2)Yaş

Yaşlandıkça cilt haliyle esnekliğini, gerginliğini kaybeder ve cilt artık incelmeye, sarkmaya başlar. Yaş ilerledikçe selülitte ilerleme gösterir. Cildin altında depolanan yağ yüzeye doğru itilir. Yaşlanmanın önüne geçilemez elbette ancak spor yaparak, sağlıklı yaşayarak kilolardan, dolayısıyla çukurlardan kurtulabilirsiniz.


3)Hormonlar

Hormonlarında selülitte büyük etkisi olduğuna inanılmaktadır. Östrojen, insülin, noradrenalin, tiroit gibi hormonların selülit oluşumunda etkisi olduğu belirtilmektedir.


4) Vücutta bulunan fazla yağlar

Selülit nedir biraz açacak olursak, selülitin anlamı zaten yağdır. Vücudun yağ oranı ne kadar yüksek ise selülitinde görülme ihtimali o kadar yüksektir. Fazla yağlardan kurtulmanın yolu düzenli egzersiz yapmaktan geçer. Zayıf olmak vücutta yağ olmadığı anlamına gelmez. Dışarından kilolu görünmeseniz bile yağ oranınızın fazla olabilme ihtimali her zaman vardır. 


5) Beslenme alışkanlıkları ve yanlış diyet

Kötü beslenme vücudunuzda selülitlere neden olduğu gibi kendi kendinize bir diyet programı hazırlamanız durumunda da vücudunuzda selülit görebilirsiniz. 

Çıkarılan diyetlere uymamanız durumunda sık sık kilo alıp vermeniz durumunda da vücudunuz bir gevşeyip bir sıklaşacağı için selülite davetiye çıkarabilirsiniz. 

Yağlı gıdalar, işlenmiş gıdalar, şeker, tuz tüketimi gibi faktörlerde selülite neden olabilir. Lifli yiyecekler tüketerek, meyveyi bol tüketerek selülitin önünü kesebilirsiniz.


Selülit Nedir Ve Neden Olur Cevabı 6)Sağlıklı Yaşam

Selülit neden olur sorusunun en önemli cevabı bu: Sağlıklı bir yaşantınız yoksa yine selülitin önünü açıyorsunuz diyebiliriz. Ayrıca sigara içenlerde selülit görülme ihtimali daha yüksektir.

Çok az hareket etmekte olan kişilerde, özellikle masa başı çalışanlarda, selülitin görülme ihtimali daha da yükselmektedir. 

Selülitin en büyük dostu kahve ve sigaradır. Kahve ve sigara kan dolaşımı olumsuz etkiler ve selülitin önünü açar. 

Stresli bir yaşam elbette birçok hastalığın önünü açmaktadır. Stresli yaşam selülite de neden olur, ruh halinin bozulması yine aynı şekilde selülitlerin oluşmasına neden olmaktadır.

Sağlıklı bir yaşam, tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz, spor yapmanız gibi faktörler selülitin önüne geçer. Sağlığınıza dikkat etmediğiniz takdirde ise selülitlerle tanışmanıza çok uzun bir süre kalmayacaktır.

Sağlıklı yaşayarak uzak duracağınız selülitten piyasada bulunan hiçbir kozmetik ürün, masaj ve ya cerrahi yöntemlerle kurtulmak mümkün olmamaktadır. Daha doğrusu hiçbir ürün ve tekniğin selüliti tamamen yok ettiği kanıtlanamamıştır. Selülit ile yağ aldırma operasyonları ile başa çıkılamamaktadır.

On kadından sekizinde bulunan selülitin kötüleşmesini, yayılmasını ise yukarıdaki maddeleri uygulayarak ile engellemeyi denemenizi tavsiye edebiliriz.

Selülit nedir, neden olur üzerine yazımızı okudunuz.