Selülit Masajı Nasıl Yapılır

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Selülit masajı nasıl yapılır merak ediyorsanız, bu yazımızı sonuna kadar okumanızı öneririz. Maddeler halinde bu konuda bilmeniz gerekenleri aktarmaya çalıştık. İşte başlıyoruz:

Selülit Masajı Nasıl Yapılır 1-SELÜLİT NEDEN OLUŞUR?

Bayanların en büyük problemlerinden biri selülittir. ,Tam anlamı ile devamlı yağ içeriği fazla olan ürünlerin tüketilmesi ve fazla suyun vücutta birikmesi ile selülit oluşumu başlamaktadır. 

Kolajen liflerin bayan ve ya erkek vücudundaki dağılımı oldukça önemlidir.

Çünkü kolajen liflerin yayıldığı erkek vücutlarında ve kilolu bayanlar da aşırı derece de belirgin değildir. 

Zayıf bayanlar da ise kolajen liflerin az bulunması sebebi ile daha fazla selülit olduğu gözlenmekte fakat yaşam tarzı ve beslenme şekillerinin etkisinden dolayı bu durum tam tersine de dönmektedir. Yani tamamen kilo ile alakalı bir durum değildir.

Genetik olarak anneden kız çocuğuna geçmesi normaldir. Yaş ilerledikçe sıkı ve genç bir cildin kalmamasından dolayı da selülit oluşmaktadır. 

Hormonlar, fazla yağlar, yaşam şekli, kötü ve yetersiz beslenme durumları da selülitin oluşmasına neden olmaktadır.

2-SELÜLİTİ NASIL YOK EDEBİLİRİZ?

Yazın denize ve ya havuza girmeye, kısa şort ve etekler giymeye çekinen bayanlar selülitlerinden kurtulmanın yollarını aramaktadırlar. 

Her bayanın bilmesi gerekir ki kesinlik hiçbir kozmetik ürünü yani selülitleri yok edeceği söylenen krem, jel ve ya merhemlerin etkisi olmamaktadır.

Selülitin fazla yağlardan kaynaklandığını düşünerek yağlarını aldırmak için doktora başvuran bayanların da yaptığı girişim doğru değildir. 

Günümüzde on kadından dokuzunda gözlemlenen selülit probleminin tek çaresi selülit masajı olmaktadır.

3- SELÜLİT MASAJI NASIL YAPILIR?

1. Aşama

Ayaktan kalbe doğru ilerleyen sıvazlama hareketi ile birlikte selülit masajı başlamaktadır. 

Kişinin rahatlaması için iki dakika kadar süren bu masaj hareketlerinden sonra selülit oluşumu görülen bölgeler de el hareketleri yoğunlaştırılarak devam edilmektedir. 

Sıvazlama hareketi daha sık ve seri halde devam ettirilmekte bu saye de dolaşım hızlandırılmaktadır.

2. Aşama

Yağları kırma işlemi ise yoğurma hareketi ile gerçekleştirilmektedir. Yoğurma hareketi ardından uygulanan vurma hareketi ile yağların kırılması sağlanır ve ardından böbreğe doğru sıvazlamayla vücudun topladığı yağı dışarı atmak için gerekli olmaktadır.

3. Aşama

Yirmi dakika boyunca art arda tekrarlanan sıvazlama, yoğurma ve vurma hareketleri ile selülit masajı tamamlanmaktadır.

Selülit masajı nasıl yapılır hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Selülitten kurtulmak elbette kolay değil. Fakat biraz sabır ve doğru tekniklerle bunun üstesinden gelebilirsiniz. Yukarıda anlattığımız adımları uygulayın, elimizden geldiğince ayrıntılı bilgi vermeye çalıştık. Aynı zamanda internette daha fazla araştırma yapmanızı da tavsiye ederiz.