Uykusuzluk Problemi Nedenleri

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Uykusuzluk problemi nedenleri üzerine bilgiler arıyorsanız tam yerine geldiniz. Bu makalemi de her yazımda olduğu gibi elimden geldiğince ayrıntılı ama lafı da fazla dolandırmadan siz okurlarım için hazırladım. Beğenirsiniz umarım:


- Hastalıklar

Uyku problemi yaşamanın nedeni kişi de olan farklı hastalıklar olabilir. Bu nedenle uyku probleminizin farklı nedenleri olduğunu düşünüyorsanız doktora gitmenizde fayda vardır.

- Stres

Gün içinde yaşanan iş, ev ve farklı konulardaki stres ,uyku düzenini bozabilen ve kişiyi olumsuz yönde etkileyen bir durumdur.

- Depresyon

Depresyon uyku düzenini tamamen olumsuz yönde etkileyen bir durumdur. Depresyonda olan kişilerde uykusuzluk problemi nedenleri oluşabileceği gibi psikolojik farklı sorunları da olabilir.

- Aşırı yorgunluk

Gün içinde fazlaca yorulmak da uykusuzluğa neden olabilir. Aşırı yorgunluk kimilerinde erken uyumaya neden olabileceği gibi bazılarında yorgunluktan dolayı uyuyamama durumu söz konusu olabilir.

- Kadınlarda menopoz dönemi

Kadınlarda menopoz dönemi uykusuzluk problemi nedenleri arasında sayılabilir. Bu dönem hormonların durumu devamlı değiştiği için uyku problemleri oldukça sık yaşanır.

- Hamilelik

Uykusuzluğa neden olan bir diğer dönemsel neden de hamileliktir. Hamilelikte hormonların yanı sıra bebeğin durumu nedeni ile uykusuz geçen geceler olur. Bu durum hamilelik ilerledikçe daha da artabilir.

- Adet dönemi

Kadınlarda adet dönemi de uykusuzluğa neden olabilir. Bu dönem hem ağrılı geçtiği için hem de vücuttaki hormonların değerleri değiştiği için uykusuzluk görülebilir.

- Bilinçaltı

Kişi bazı durumlarda bilinçaltı nedenlerden dolayı uykusuzluk problemi çekebilir. Bilinçaltında kişinin kendisini uyuyamayacağı yönünde şartlandırması sonucunda uykusuzluk problemi yaşaması kaçınılmazdır.

- Huzursuzluk

Kişinin huzursuz olması uykusunu tam alamamasına neden olur. Uykusuzluk aslında uyuyamama kadar uykuyu tam verimli olarak alamama ile de ilgilidir. Kişi huzursuz olduğunda kafasında farklı konuları düşündüğünde uyusa da tam olarak uykusunu alamaz. Bu da uykusuzluk problemi nedenleri arasında farklı bir durumdur.

- Psikolojik nedenler

Kişinin yaşadığı psikolojik nedenlerde uykusuzluk yaşamasına neden olur. Psikolojik sorunları olan kişilerin düzenli uyku uyuyamama problemleri sıklıkla olur. Bu durumda doktora gidilmesi gerekir.

Uykusuzluk Problemi Nedenleri - Alkol, kafein ve madde kullanımı


Aşırı alkol kullanımı uyku hali yapsa da kişi uyuduğunda tam olarak uykusunu verimli olarak alamaz. Kafein kullanımında kişi daha fazla dinç olacağı için uykusuzluk yaşaması kaçınılmaz olacaktır. Madde kullanımı da bunun nedenleri arasında yer almaktadır.

Uykusuzluk problemi nedenleri üzerine bilgileri paylaşmaya çalıştık. Uykusuzluk için bir çok neden olabilir. Bu konuda en önemli şeyse uyku öncesinde rahatlamaktır. 

Uyumadan en az yarım saat önce zihninizi rahatlatmaya çalışın. Sevdiğiniz bir kitap okumak, youtubetan komik bir video izlemek (kedi videoları çok işe yarıyor.) gerçekten işe yarıyor. Bunu mutlaka deneyin.