Mutlu Olmanın Yolları - Nasıl Mutlu Olunur

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Mutlu olmanın yolları ve nasıl mutlu olunur üzerine en iyi kaynakları bu yazımda toplamaya çalıştım. Umarım beğenirsiniz:

Mutlu Olmanın Yolları - Nasıl Mutlu Olunur: Mutlu olmanın bilimsel açıdan kanıtlanmış 12 yolu 

İNANÇLI OLUN
Yapılan yeni çalışmalara göre; inançlı insanlar, olmayanlara göre hayatlarından çok daha memnun ve daha mutlu. Doç. Bruce Headey'in, Melbourne Üniversitesi'nde yaptığı 25 yılık araştırmanın sonucunda; inançlı insanların, kariyer endişesinden kaçındıkları ve duygusal açıdan daha istikrarlı oldukları ortaya çıktı.

EN AZ ALTI SAAT UYUYUN
İngiltere'de yapılan bir çalışma; günde en az 6 saat 15 dakika kesintisiz uyumanın, insanları mutlu ettiğini gözler önüne serdi.

10 İYİ ARKADAŞ EDİNİN
Nottingham Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma; en az 10 iyi arkadaşa sahip olduğunu söyleyen yetişkinlerin, beş veya daha az yakın arkadaşa sahip olanlardan daha mutlu olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre; daha mutlu hissetmek için, arkadaş çevremizi genişletmemiz gerekiyor.

SIK SIK GÜLÜMSEYİN
Gülümsemek ve mutluymuş gibi davranmak, gerçekten üzgün olduğunuzda kendinizi daha iyi hissetmenize neden oluyor. Birçok araştırmaya göre; sadece gülümseme hareketi bile, insanların kendilerini daha mutlu hissetmelerine sebep oluyor. 

Source: http://www.sabah.com.tr/saglik/2013/09/05/mutlu-olmanin-bilimsel-acidan-kanitlanmis-12-yolu


Hayatta mutlu olmanın yolları

Hayal kur ve takip et
Misyonlar, mükemmelliğe giden yolun değerleri veya rüyalarıdır. Zirveye çıkanların iş hayatında onları farklı kılan unsurlar araştırıldığında tümünde hayalleri doğrultusunda gitmek ve hayallerine inanmak olmuştur.

Kendinizi ve yeteneklerinizi takdir edin
"Multiple Intelligences", çeşitli zekalar konusunda yapılan araştırmalar insan potansiyelini daha iyi anlamayı kolaylaştırmıştır. Toplumun geleneksel ve analitik yeteneklerine karşılık daha iyi geniş vizyonla lingustik (dil), müzik, kas, duygusal, kişisel ilişkiler, içgüdüsel zeka konuları irdelenmiştir. Kişinin kendisini ve yeteneklerini anlaması o kişinin sahip olduğu potansiyel kariyer vizyonunu genişletir. Örneğin şarkı sözü yazan bir müzisyenin bir enstrüman çalarak müzik kariyeri yapabilir, başka bir örnek; parmak becerileri iyi, bilgisayar kullanmayı seven bir müşteri temsilcisi kendisini geliştirerek daha iyi bir işte çalışmak için yazılım mühendisi olmak için eğitim almaya karar verebilir. Çoğu yetenekli insan sahip olduğu tüm kabiliyetlerini kullanmaz, ancak yeteneklerini ortaya çıkarmaya karar verdiğinde ilerideki kariyer yoluna büyük katkıda bulunabilir.

Kendinizi yönetin
Zeka ile başarının doğrudan bir ilişkisi yoktur. Çok zeki olmayabilirsiniz, ancak kendinizi iyi yönetirseniz hala çok başarılı olabilirsiniz, elbette bunun içerisinde duygularınız ve davranışlarınızla iyi bir ilişki geliştirmekte olacaktır. Örneğin 50 yaşlarında bir bayan çok çalışarak dünyadaki erkek mühendislerin sahip olabildiği bir ödülü ilk defa alabilmiştir.



Bir başkasına ihtiyaç duymadan mutlu olmanın 7 yolu

2. Ekran başında geçirdiğiniz süreyi azaltın
Ofiste saatlerce ekrana baktıktan sonra eve gelip TV ya da bilgisayar karşısına geçmek pek de mutlu bir hayata işaret etmiyor. Ekran karşısında saatler harcamanın çocuklar için kötü olduğunu hepimiz bildiğimize göre kendimiz için neden aynı şeyi düşünmüyoruz ki?

3. Doğada daha fazla zaman geçirin
Doğada zaman geçirmek iç huzurunuzu artırır ve anı yaşamanızı sağlar ki bunlar mutlu bir hayatın temel iki özelliğidir.

4. Kendinizi zorlayıcı bir hobi bulun/yeni bir beceri edinin
Yeni bir şeyler öğrenmek heyecan vericidir, odaklanmanızı ve hayata anlam katmanızı sağlar.

5. Küçük şeylere takılmayın
Hayat insanların sizin hakkınızda söylediklerinden daha önemlidir. Büyük resme bakın ve küçük şeylere takılmamayı öğrenin, emin olun daha mutlu olacaksınız.




Mutlu Olmanın Yolları - Nasıl Mutlu Olunur: Neden Mutsuz Oluyoruz?

Ne ilginçtir şu insanoğlu. Mutlu olacak öyle çok şey varken, mutsuz eden sebeplerin peşinden koşuyor. Neden mi? 
Belcide küçükken farkında olmadan ailelerimiz ve çevremiz bize bunu öğretiyor. Nasıl mı? Sürekli bir şeyleri kazanmamız konusunda eğitiliyoruz. Kazanamayınca da mutsuz oluyoruz. Peki, kazanılacak ne var ki hayatta?  Yarışlar mı? Sınavlar mı? Para mı? Hayat mı?

Nedense hayatta sürekli bir şekilde bir şeyleri başarmamız gerekiyor ve başaramadığımız zaman da mutsuz oluyoruz. Bebekken başlıyor bu kazanılacaklar listesi. Ve yaş büyüdükçe kabarıyor. Bir de yapılması gereken ve yapılmaması gerekenler listesi var. Tabi ki yapılması gerekenleri yaptığımız zaman, etrafımızca onaylandığımız için mutlu oluyoruz veya biz kendimizi öyle zannediyoruz. Yapılmaması gereken bir şey yaptığımız zamansa, bizim için doğru olsa bile çevremizce onaylanmadığı için üzülüp, mutsuzluk denizine iniş yapıyoruz.
Ne dengesiz bir varlık şu insanoğlu, yoksa çok hassas bir dengesi mi var bilemedim. Her güldüğümüzde " Aman çok güldüm, hayırdır." diye, " Çok mutluyum, bu işte bir iş var." gibisinden çok ilginç yaklaşımlarımız var hayata karşı.