Karın Kası En Çabuk Nasıl Yapılır?

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Ayrıntılı bilgilerle karın kası nasıl yapılır üzerine yazdığım bu yazı, çekici bir erkek olmak isteyen herkesin okuması gereken türden bir makale oldu. Karın kası en çabuk nasıl yapılır en ayrıntılı şekilde bulacaksınız.





#1: Önceliğiniz Beslenme Olmalı

Karın kası yapmak isteyen bir çok kişi bunu görmezden gelir ama nasıl beslendiğiniz yaptığınız spordan daha önemlidir. Çünkü vücudunuza ne verirseniz onu geri alabilirsiniz ancak. Gerektiği gibi beslenmezseniz kaslarınız yine gelişir ama bu sonucu alabilmek için normalden en az 4 ay daha fazla çalışmanız gerekir. 


#2: İyi Yağlarla Beslenin

Yağlı yiyecekler karın kası yapmak için vazgeçilmezlerdir. Ama burada şu ayrımı yapmanız gerek: İyi yağlar var ve kötü yağlar var. 


İyi yağlara örnek olarak

- Zeytinyağı
- Balık yağı
- Fındık ve fıstık
- Doğal fıstık ezmesi

Kötü yağlara örnekler ise:

- Kızarmış patates ya da yağ ile kızartılmış her hangi bir yiyecek
- Tereyağ
- Ayçiçek yağı

Yağ spor için iyi bir şeydir. Sadece protein ve karbonhidratla beslenirseniz çabuk acıkırsınız. Ancak yağ vücutta en geç eriyen besin olduğu için sizi daha güçlü ve dirençli tutar.


#3: Bol Karbohidrat Alın


Karın kası nasıl yapılır sorusuna cevap verirken karbohidratlardan bahsetmemek olmaz. Bu bir sporcunun vazgeçilmez besinidir. Kilo almadan enerji almanızı sağlar çünkü. Burada da kötü ve iyi karbohidrat kavramları var. İyi karbohidratlar:

- Tahıllar
- Simit
- Muffin
- Krem halinde pilav
- Patates püresi
- Makarna


Kötü karbohidratlar:

- Şeker
- İşlenmiş yiyecekler (kek, kurabiye gibi)
- Beyaz ekmek
- Tatlandırılmış içecekler
- Beyaz patates


#4: Bolca Su İçin


Günde 8 bardak su içmek kanınızı temizler ve kan dolaşımını da hızlandırır aynı zamanda. Bu da yediklerinizin daha hızlı hazmedilmesini sağlar. Su aynı zamanda kaslarınız içinde en önemli besin kaynağıdır. Spor esnasında da sıkça su içmeyi ihmal etmeyin. Karın kası nasıl yapılır konusunda en önemli şeylerden biridir bu.


#5: Daha Fazla Protein Tüketin


Protein karın kasının yapı taşlarındandır. Ve proteini günün erken saatlerinde, kahvaltınızda almaya özen gösterin. 

Genel olarak 19-70 yaş arası erkeklerin alması gereken protein miktarı maksimum 56 gramdır. Bu rakamı aşmayın çünkü ciğerler de büyük problemler yaratabilirsiniz. Eksik alırsanızda bu sefer kaslarınız erimeye, sönmeye başlar. Günlük öğünlerinizde bol protein içeren yiyecekler bulundurun. Örneğin:

- 100 gram Hindi göğüsünde 30 gram protein vardır
- 100 gram Balıkta (Ton balığı, Somon) 26 gram protein vardır.
- 100 gram Mozarella peynirinde 32 gram protein vardır
- 100 gram az yağlı Dana etinde 36 gram protein vardır.
- 100 gram Soya fasulyesinde 17 gram protein vardır.
- 100 gram Kuruyemiş ve Çekirdek ( Kabak, Karpuz Çekirdeği gibi) 33 gram protein vardır.


#6: Karın Kası Programınız Nasıl Olmalı

Karın kası programınızı hazırlarken dinlenme günlerini de programınıza katın. Çünkü karın kası gelişimi, siz dinlendiğiniz günlerde hızlanır. Tabi bunu en fazla 1 günle sınırlayın. 

Karın kasları en hızlı gelişen kaslardır. (Tabi bu makaledikileri uyguladığınız sürece) Bu yüzden normalde 45-60 dakika arası olan kas geliştirme programları, sadece karın kası çalışıyorsanız 15-20 dakikaya kısaltılabilir. En güzeli, normal vücut geliştirme seansınız bittikten sonra karın kası egzersizlerine başlamanızdır. Çünkü öncesinde çevre kaslarınızı da çalıştırmış olursunuz böylece. 


#7: Çevre Kasları da Çalıştırmayı Unutmayın 

İşte karın kası nasıl yapılır üzerine belki de en önemli ama bir çok kişinin bilmediği bir konu bu. 3-4 hareketle 15 er tekrar yapacağınıza karnınızın çevresinde bulunan kasları da içeren 4 hareket daha ekleyerek programınızı 8 hareket 8 er tekrar şeklinde ayarlayın. Bu basit ayarlama çok daha estetik görünen hızlı bir kas gelişimi sağlayacak.


#8: Kesin Sonuç Veren Karın Kası Hareketleri


Aşağıdaki resimde kesin sonuç veren 8 karın kası hareketlerini görebilirsiniz:




Araştırmak isterseniz bu hareketlerin isimleri şunlar:

- Crunch
- Raised Leg Crunch
- Crossover Crunch
- Seated Twist
- Seated Knee Up
- Hanging Leg Raise
- Dumbbell Side Bend
- Decline Crunch


Kas geliştirme azim ve sabır gerektiren bir şey. Eğer amacınız daha çekici bir erkek olmaksa, kaslı bir vücut kesinlikle bir avantaj sağlayacaktır. Ancak sadece bir avantajdır bu. Doğal ve kalıcı çekiciliğin yolları ise karakterinizi ve hayatınızı çekici kılmaktan geçiyor. Kadınları etkilemek için sadece vücudunuzu geliştirmek yetmez ne yazık ki.

Çünkü çekicilik biz erkeklerde olduğu gibi işlemiyor kadınlarda. Biz bir kadını görürüz ve çekici ya da seksi ise çekici buluruz. Bu kadar.

Ama kadınlar bir erkek ne kadar yakışıklı ya da sağlam vücutlu olursa olsun, ilk başta etkilenseler bile, son kararlarını vermek için her zaman o erkeğin karakterini tanımak isterler. Bu yüzden kadınlar ilişkiler konusunda erkeklerden daha olgundur.

Kadınların evrensel olarak çekici bulduğu çekici erkek özellikleri var. Ve eğer istediğimiz türden bir kadınla, istediğimiz türden bir ilişki yaşamak istiyorsanız, karakter özelliklerinizi ve sosyal iletişim yetinizi geliştirmelisiniz.