Karizmatik Ve Etkileyici Bir Erkek Olmak İçin Kesin İpuçları

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Sanırım, nereye giderse gitsin saygı ve ilgi gören karizmatik ve etkileyici erkekleri hepimiz görmüşüzdür. Burada kasıntı, kendini beğenmiş tavırlarla gezinen karizmatik numarası yapan erkeklerlerden bahsetmiyorum. Karizmatik ya da etkileyici bir erkek olmak böyle bir şey değildir.
Burada sesini bile çıkarmadan mıknatıs gibi bir etki yaratan ve sadece varlığıyla bile insanlara etki eden birinden bahsediyorum. İnsanlar bu tür karizmatik insanların yanında olmayı ister ve onların yanında kendilerini rahat hissederler.
Bir sosyal ortama giripte o ortamı ele geçirmenin sağlayacağı yararlar saymakla bitmez. Böyle karizmatik bir erkek, iş hayatında, sosyal hayatında ve kadınlarla iletişim konusunda sıkıntı çekmez. Bazı erkekler karizmatik ya da etkileyici olmak konusunda doğuştan yetenekli olsa da bu, aynı zamanda öğrenilebilir bir şey de.
Aşağıda bu konuda işinize yarayacağını düşündüğüm önemli maddeler sıraladım. Bunlar çekici bir erkeğin de vasıfları aynı zamanda.

Karizmatik Ve Etkileyici Erkek Olmak #1 - Kendinizi Nasıl Taşıyorsunuz?

Bir çok erkek bir ortama girecekleri sırada çekingen davranır çünkü burnu havada ya da kendini beğenmiş görünmek istemezler. Halbuki bir yere davet edilmişseniz ya da insanlar sizin orada olmanızı bekliyorsa, adımlarınızı yere sağlam basın. Orada olmanıza izin veriliyor yani orada olmanız umuluyor, o şekilde davranın. Karizmatik ve etkileyici erkekler mağrur duruşlarıyla dikkat çekerler.

#2 - Nefesinizi Tutun

Ünlü bir sihirbaz olan Steve Cohen kitabında sahneye çıkarken yaptığı bir taktikten bahseder. Sahneye çıkmadan önce derin bir nefes alıp, nefesini tutarak sahneye girermiş ve sahnede konuşmasına başladığında da bir yandan nefesini bırakırmış. Bunu yapmak yüzünüze kan gelmesini sağlar ve daha canlı görünürsünüz aynı zamanda elinizde olmadan dik durmak zorunda kalırsınız, daha uzun görünürsünüz – ki bu bizi diğer maddeye götürüyor.

#3 - Dik Durun

Yapılan bir çok araştırmada insanları uzun insanları çekici bulduğu kanıtlanmış bir şey. Uzun erkekler daha çok para kazanıyor ve kadınlar konusunda da daha şanslı. Ne yazık ki hepimiz bir basketbolcu kadar uzun değiliz. Ama olsun, siz elinizde ne varsa onun üzerinde çalışın.
Duruşunuzu geliştirmeye bakın. Bir odaya girerken omuzunu düşmesin ve yere bakmayın. Başınız dik ve özgüvenli bir şekilde odaya adımınızı atın. Çok fazla gövdenizi dışarı çıkarmayın, sadece doğal bir şekilde dik durun ve duruşunuzu bozmayın.

#4 - Göz Teması Kurun

Özgüven ve kararlılık üzerine yazılmış her kitapta bir ortama girdiğinizde insanlarla bağ kurabilmenin ve odadaki varlığınızı artırabilmenin yolunun insanlarla göz teması kurmaktan geçtiği belirtilir. Bu her kitapta tekrar edilen bir şey çünkü işe yarıyor. Göz teması insanlarla bağ kurmanın anahtarıdır. Tarihin en karizmatik ve etkileyici erkeklerinin, bir insanı sanki o odadaki tek kişiymiş gibi hissettirebilme yetenekleri vardır.
Göz teması karşıdaki insana bunları hissettirmenin yolu ama aşırısı da baskı yaratır. Bir insana hiç durmadan diklemesine bakmayın. Bu sadece sapık olarak görünmenize neden olur. Gözlerine bakın ama arada sırada alın ve yanaklarına da göz gezdirin. Arada bir bakışınızı başka insanlara çevirin. Göz teması ilgiyi yönlendirmenin bir yoludur, ilginizi bir ödül olarak kullanın ve bunu ortamdaki insanlara eşit olarak dağıtmaya çalışın.


#5 - Etrafınızda Bir Çok Kadın Olsun


Şöyle bir söz vardır " Kaybetmekten korkarsan kaybedersin." diye.

Peki bu kaybetme korkusunu nasıl önleriz?
Çevremizde kadınlar olmalı.. Kadın sayısı kesinlikle farklı olmalı ve seçeneklerinizin olduğunu her zaman bilmelisiniz. Bu sizi rahatlatır, ve kaybetmekten korkmazsınız.
Çevredeki kadın sayısıyla alakalı şöyle bir şey de söylemek istiyorum. Sevgiliniz rahatsız oluyor diye, çevrenizdeki kadınları azaltmayın, arkadaşlığınızı bitirmeyin. Ta ki ondan gerçekten emin oluncaya kadar. Yani ilk 2-3 ay flörtleşme seviyesinde kalmak en yararlısı. 
Kadın çevresindeki erkeklerden vazgeçebilir, ama erkek bunu yapmamalı. Ayrılıktan sonra kadının tekrar çevresini bulması kolay olur, çünkü o KADINDIR. Ama erkeğin tekrar çevresine kadın katabilmesi çok daha zordur. Karizmatik ve etkileyici erkeklerin bir çok seçeneği vardır ve bu durum onlara hayatlarının bir çok alanında rahatlık ve özgüven sağlar.

#6 - Kadınları Etkilemek İçin Çaba Harcamamalısınız

Sahip olmamız gereken temel düşünce; Herhangi bir kızı etkileyebilmek için çabalamamalısınız. Eee nasıl olacak o zaman o? Çabalamazsan nasıl etkilenecek? diyor olabilirsiniz. Bir kadını kendine aşık etme konusunda erkeklerin çoğunun bilmediği ve yine çoğunun hayatları boyunca öğrenemeyeceği bir gerçeği sizinle paylaşmak istiyorum.
Erkeklerin neredeyse hepsi hoşlarına giden bir kızla konuştuklarında onu etkilemek için ciddi gayret içerisine girerler. Bu gayreti bir erkeği daha yeni tanıştığı bir kadınla beraberken veya kadınla ilk buluşmasına çıkan bir erkekte gözlemleyebilirsiniz.

Bu da yetmezmiş gibi, kadını etkileme çabasına ek olarak şunu da düşünür. “Hata yapıp bu işi batırmamalıyım." Kaldı ki sadece bu düşünce bile işi batırmak için yeterli bir sebeptir.

Gerçek şu ki; kadınlar doğuracak taraf olmalarının verdiği güçlü sezileri sayesinde kendilerini etkilemek için çaba gösteren erkekleri kolayca sezerler. Bunu fark ettikleri anda da erkeği muhtaç ve kolay olarak görürler ve o erkeğe saygıları azalır. 





#7 - Çekici Olmayan Erkekler Nasıl Davranır

İtiraf etmeliyim ben de önceleri hoşlandığı kızları etkilemeye çabalayan biriydim, ta ki yaptığım şeyin yanlış olduğu keşfedene kadar… Umarım bunu hızlı fark etmenize sebep olmuştur bu yazı...

Neler erkeği muhtaç gösterir? Hangi durumlarda erkekler etkilemeye çalışıyor gibi durur? Etkilemek düşüncesine sahip olmak tek başına yeterli ama konuyu daha kapsamlı anlatmak istiyorum.

Kadına sataşmaktan kaçınır. (Abartmadan eğlenceli bir şekilde sataşmak çekici bir şeydir.)

Konuştuklarına çok dikkat ederek konuşur. Kelimelerini titizlikle seçerek etkileyici ve havalı sözcükler kullanmaya çalışır.

Sohbet esnasında rahat olamaz. Hatta cool görünmeye çalışır. Bana buluştuğum bir kızın rahat ol, bu kadar kasma dediğini hatırlıyorum da baya bir afallamıştım. J

Kadının he söylediğine katılır. Mesela kadın rock müzik dinlediği söylediğinde rock ile ilgisi yoksa bile “Aaa ben de rock müzikten hoşlanırım.” Ve türevi şeyler söylemek gibi… Karşı taraf hoşlanıyor olsa bile hoşlanmadığınız şeyleri belirtmen de sakınca yok. Bu sizin özgünlüğünüzü ve kendinize olan saygınızı gösterir.

Kısacası; bu tür erkekler kadınlar karşısında doğal görünmeye çalışarak gayet yapay görünür ve aynı şekilde itici… 



#8 - Karizmatik Ve Etkileyici Bir Erkek Nasıl Davranır

Karizmatik ve etkileyici bir erkek, hoşlandığı kızlarla tanıştığında onları etkilemek için çaba sarf etmez hatta onları umursamaz gibi davranır. Kadınlar erkeğin kendilerini etkilemek için en ufak bir şey dahi yapmadığını gördüklerinde, erkeğin kendilerini umursamadığını fark ettiklerinde erkekten etkilenmeye başlarlar. Çünkü, diğer erkeklerin yaptığı gibi kıza sırnaşmadığına göre bu adamın başka seçenekleri ve çekici bir hayatı vardır diye düşünürler. Ne garip ve mantıksız değil mi? Zaten mantık çekiciliğin düşmanıdır demiştik. Çekiciliğin işleyişinde mantık aramak yanlış olur.

Kızla nasıl konuşulur sorusuna da cevap olabilecek, kadınları umursamadığını, onları etkilemek için çaba sarf etmediğini gösteren örnekler vererek konuyu pekiştirmek istiyorum. Özellikle ilişkinin ilk aşamalarında eğlenceli sataşmalar önemli. Mesela;

Kadın: Ne iş yapıyorsun?

Tavsiye etmediğim: Şirketler için ileri düzey Visual Basic yazılımları yapan iyi bir firmada çalışıyorum. Sistem analist müdür yardımcısıyım ama yakında beni müdür yapacaklar. Neden? Çünkü burada kendini fazla iyi göstermeye yönelik bir erkek profili var.

Söyleyebileceğin bir tavsiye: Köşe başında çakmaklara gaz dolduruyorum.

Neredeyse erkeklerin yüzde 90’ı “Ne iş yapıyorsun?” a böyle bir cevap vermekten tereddüt ederler hatta korkarlar. Korkulacak veya tereddüt edecek bir şey yok. Bana güven!

Esprili ve eğlenceli olmak çekicidir. Aynı zamanda kadınların hoşuna gider. Bir başka örnek;

Kadın: Ne okuyorsun?

Erkek: Açıköğretimden tıp okuyorum.

Nasılsa daha sonra kız hakkınızdaki gerçekten nasıl bir hayatınız olduğunu öğrenecek ama ilk aşamalarda kızla abartmadan şakalaşmak, kıza sataşmak seni esprili ve eğlenceli kılar. Ve seninle daha fazla görüşmek ister.

Daha böyle binlerce örnek çoğaltılabilir. Çekiciğini mentalitesini kaptığımızda bu cevaplar otomatikman ağzımızdan çıkar. Şunu hep söylerler, doğrudur da “Önemli olan ne söylediğin değil, nasıl söylediğindir.”

Sözün özü; kadınları etkilemek istiyorsanız, etkilemeye çalışmayın. Etkilemek yerine kadının size karşı çekim hissetmesini, sizi çekici bulmasını sağlayın. Bunun yolu kendiniz için çekici bir hayat, çekici bir karakter oluşturmaktan geçiyor. Bunu yapmanın en iyi yolu nedir?