Sivilce Tedavisi - Sivilceye Ne İyi Gelir

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar





 Özellikle ergenlik döneminde ortaya çıkan sivilceler bir hayli can sıkmaktadır. Bu duruma çözüm arayanlar sivilceye ne iyi gelir arayışı içerisine girerek farklı çözüm yolları denemek durumunda kalırlar. İlaç ile sivilce tedavisi bir çok kişinin tercih ettiği bir durum değildir.

 Sizin de sivilceleriniz ile başınız dertte ve sivilceye ne iyi gelir diye düşünüyorsanız, işte sizlere evlerinizde kendinizin hazırlayabileceği sivilce maskeleri;

1- Sivilceler için bal maskesi:

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı bal, hindistan cevizi ve tarçın

Hazırlanışı: Malzemelerin tümünü bir kabın içerisine alarak macun kıvamına gelinceye dek karıştırın. Hazırlanan karışımı yüzünüzün her bölgesine eşit olarak sürün. Yarım saat bekledikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayabilirsiniz. Cildinizin her hangi bir alerjik reaksiyon gösterip göstermeyeceğini anlamak için öncesinde kolunuzun iç kısmına bir miktar uygulayarak bekleyebilirsiniz. Eğer herhangi bir reaksiyon görülmez ise haftada 2 defa bu maskeyi uygulayabilirsiniz. Bal, cildin beslenmesini ve temizlenmesini sağlar. Ayrıca siyah noktalar için de oldukça faydalıdır.

2- Sivilceler için karbonat maskesi:

Malzemeler: 4 çay kaşığı kadar karbonat ve karbonatın yarı miktarı kadar su.

Hazırlanışı: Malzemeleri iyice karıştırın ve yüzünüzü temizledikten sonra sivilceli olan bölümlere uygulayın. 5 ya da 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü önce ılık su ile ardından soğuk su ile yıkayın. Sonrasında cildinizin ph dengesini bozmamak için tonik uygulayın ve ardından nemlendirin. Sivilceleri yok etmek için hazırlanan maskeler içerisinde en etkili olanlardan biri karbonat maskesidir.

3- Bal, çilek ve esmer şeker ile hazırlanan sivilce maskesi:

Malzemeler: 6 adet çilek, 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı esmer şeker.

Hazırlanışı: Çilekleri bir kasenin içerisinde iyice ezin. Sonra diğer malzemeleri ilave ederek iyice karıştırın. Maskeyi tüm yüzünüze uygulayın ve 10 dakika bekleyin. Ardından ıslak ve sıcak bir bez ile yüzünüzü temizleyin.

4- Normal ciltler için karbonat maskesi:

Malzemeler: 1 çay kaşığı karbonat, 2 çay kaşığı limon suyu, yarım çay kaşığı bal.

Hazırlanışı: Malzemelerin tümünü karıştırın ve maske kıvamına geldiğinde cildinize uygulayın. 3 ya da 4 dakika yüzünüzde beklettikten sonra yıkayın ve nemlendiricinizi sürün.

5-Hassas ciltler için maske tarifi:

Malzemeler: 1 çay kaşığı karbonat ve 2 çay kaşığı bal.

Hazırlanışı: Malzemeleri iyice karıştırın ve kıvamına geldiğinde yüzünüzün tüm bölgelerine uygulayın. Yoğun bir şekilde uygulanması gereken bu maskenin ciltte 5 dakika kalması yeterlidir. Sonrasında cildinizi ılık su ile yıkayabilirsiniz. Son olarak nemlendiricinizi sürmeyi ihmal etmeyin.

 Evde sivilce tedavisi yöntemlerini uygulamadan evvel ilk olarak sivilce oluşumuna davetiye çıkartan baharatlı yiyeceklerden uzak durmanız gerekir. Gece yatmadan önce cildinizi temizlemeniz de oldukça önemlidir. 

Bu doğal sivilce tedavisi yöntemleri ile sivilcelerinizden kurtulabilir ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Tüm yöntemlere rağmen sivilce sorununuzdan kurtulamıyorsanız eğer mutlaka bir uzmana görünün.