Kızlarla Konuşma Sanatı - Kızla Konuşmak İçin 5 Tavsiye

Öneriyorum: Kızı Aşık Etmenin 46 Yolu

[Kardeş Blogumuzdan] Kadınları Etkileme Yolları - 30 Kesin Yöntem Ve Kaynaklar




Bu yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda, bir kızla konuşmak hakkında bir çok erkeğin asla bilemeyeceği sırları keşfedeceğinizi garanti ediyorum.

Şurası kesin. Eğer kızlarla konuşma da ustalık kazanmak istiyorsak, her gün yeni insanlarla (sadece kızlarla değil) sohbet etmeye çalışarak başlamalıyız. Sosyal yetimizi geliştirmeliyiz, sadece kadınlar için değil. İletişim her yerdedir. 

Bunun dışında şahsen tavsiye edebileceğim bir kaç önemli şey var:

Kızlarla Konuşma Sanatı #1 - Atak Yapmak İçin Hazırlanın


Bir kızla konuşma esnasında burada yazacağım maddelerin bir ya da ikisini aklınızda bulundurmanız en iyisi. Daha fazlası kafa karıştırıyor sadece. Adım adım ilerlemek her zaman en sağlıklısı.


#2 - Zaaflarınızı Bilin


Bir kızla konuşma ve sohbet yetiniz konusundaki zaaflarınızı keşfedin önce. 

Örneğin küçük konuşmaları ilerletemiyorsanız önce bundan başlayın. 

Eğer kendiniz hakkında çok konuştuğunuzu fark ederseniz, konuşmayı karşınızdaki insana yönlendirmeye çalışın. 

Zaman zaman olumsuz şeylerden konuştuğunuzu fark ederseniz, yargılayıcı düşüncelerden kurtulmaya ve sohbetleriniz sırasında yapıcı düşünmek konusunda kendinize vakit ayırın.


#3 - Ne Söylediklerine Dikkat Edin


Hoşlandığınız kızla konuşmak söylediklerine kulak vermeyi gerektirir... söylemediklerini de. 

Eğer karşınızdaki kişiden bir şeyler öğrenmek istiyorsanız, bunu öğrenmenin yollarını düşünün. 

Genelde ilk başta kendinizi bu tür direkt sorular sormakta rahat hissetmemeniz normaldir ama zamanla bu çok doğal bir hale gelecek emin olun. 

Hatta diğer insanların sohbetinizden çok hoşlandığı ve sadece konuyu açmanızın bile istediğiniz bilgiyi elde etmenizi sağlayacağı bir duruma gelebilirsiniz de.


#4 - Daha Fazla Tecrübe Edinin


Ne kadar çok şeyle ilgilenirseniz, bir çok konuda kendinizi rahat hissetmeye başlarsınız ve farklı insanlarla bağ kurabilmeniz de kolaylaşır. 

Kendimi kızlarla konuşma konusunda geliştirmeye ilk başladığım sıralarda bir çok değişik aktiviteye başladım (uluslararası seyahat, dil dersleri, sosyal aktiviteler, spor, savunma sanatı kursları, dans kursları, oyunculuk, fotoğrafçılık) bunlara gerçekten ilgi duyuyordum. 

Böylelikle değişik insanlar tanıdım ve farklı insanlarla daha kolay bağ kurabildim. Örneğin basketbol oynayan biriyle tanıştığımda ve onun fotoğrafçılıkla ilgilendiğini öğrendiğimde, ben de ilgilendiğim için saatler boyu kaliteli bir sohbet ortaya çıkması çok mümkün.


#5 - Konuşun (yeni insanlarla)


Yeni insanlarla tanışın, onlarla sohbet edin. Bu sınıf, oda ya da iş arkadaşıyla konuşmaktan farklıdır. Onları tanırsınız, onları tanımak için ekstra bir çaba harcamanıza gerek kalmaz. 

Yeni kişilerle tanışmak gerçek bir sohbete nasıl başlayabileceğinizi öğrenmenin hızlı bir yolu, çünkü fazla zamanınız olmaz. 

Çok fazla kısa cümleler, ilginç olmayan konulardan konuşmaya çalıştığımızda yeni tanıştığımız insanların kendilerini rahat hissetmediklerine (hızlı bir şekilde bir bağ ya da ortak ilgi alanı oluşmadığından dolayı) ortamdan uzaklaşmalarına neden olacaktır. 

Daha çok çeşitli insanlar, ilgi alanları, hayat tecrübeleriyle karşılaştıkça kendimizi buna göre ayarlama ihtiyacı duyarız. Bu yüzden bir çok insanla tanışmak konuşma sanatında ustalaşmanın en hızlı yoludur.

Peki ne zaman başlamalısınız? Konuşma yetisinin doğası gereği her hangi bir zaman olabilir. 

Bir daha ki sefere birileriyle ilk konuşmanızda hemen bu yazdıklarım aklınıza gelsin, sandığınızdan çok daha kısa sürede takılma noktalarınızı aşacağınızı göreceksiniz.

Yetenekli bir iletişimci olmak kendinizi geliştirmenin en temel ve önemli yoludur. 

Dolayısıyla yarına kadar beklemeyin. Birine selam dediğiniz an başlayın kendinizi eğitmeye. Ve hayat boyu süren bir yeti hatta dostluklar kazanın.